Onfortuinlijk Sportclub Bemmel JO17-1 geeft topper binnen 2 minuten uit handen tegen directe concurrent AWC JO17-1 uit Wijchen en verliest: 2-3

Toegevoegd op 13 mei 2019 om 21:15 door Swen Rovroy
Whatsapp Facebook Twitter
Onfortuinlijk Sportclub Bemmel JO17-1 geeft topper binnen 2 minuten uit handen tegen directe concurrent AWC JO17-1 uit Wijchen en verliest: 2-3

Sportclub Bemmel JO17-1 heeft dé kans op het innemen van de tweede plek in de competitie laten schieten. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld met 2-3 verloren van het Wijchense AWC JO17-1. Daar zag het na een half uur spelen niet naar uit: Sportclub Bemmel JO17-1 domineerde de wedstrijd, creëerde volop kansen en kwam dan ook terecht op een 1-0 voorsprong door een geweldig uitgespeeld doelpunt van Rinus Kathmann (assist van Kes Wolswijk). Echter gaf het Bemmelse team deze voorsprong vlak voor rust kinderlijk eenvoudig weg. Binnen een tweetal minuten boog AWC JO17-1 de 1-0 om in een 1-2 tussenstand. Na rust was het op voetbaltechnisch gebied minder van Bemmelse kant. AWC JO17-1 kwam uit een corner op een 1-3 voorsprong en Sportclub Bemmel JO17-1 toonde veerkracht met de 2-3 van Sander Borgers (assist Stef Wolters). In de slotminuut werd een grote kans op 3-3 niet verzilverd. Door deze nederlaag lijkt de nacompetitie aan de Bemmelse neus voorbij te gaan. Ontzettend bitter. 

 

Sportclub Bemmel JO17-1 opende de topper tegen AWC JO17-1 gemotiveerd en ijzersterk. Met uitstekend positiespel werd AWC JO17-1 op eigen helft teruggedrongen. Dit resulteerde meteen in de eerste uitgespeelde kansen na prima combinatievoetbal in de kleine ruimte, maar diverse schoten vanaf de rand van het zestienmetergebied belandden binnen het bereik van de Wijchense keeper, die zijn team behoedde van een vroege achterstand. Onder meer Kes Wolswijk, Rinus Kathmann, Milan Minkhorst, Stef Wolters, Stijn Brouwer en Stef Wolters werden gevaarlijk, maar vonden geen succes. AWC JO17-1 vestigde zich compact op eigen helft en loerde op de counter. Hieruit werd de nummer twee van de competitie een drietal keer gevaarlijk, maar zonder grote kansen te creëren. Het was Sportclub Bemmel JO17-1 dat de klok sloeg en een half uur lang werd uitstekend dynamisch voetbal op de mat gelegd. Dit resulteerde in minuut 32 tot de verdiende Bemmelse voorsprong. Een fraaie opbouwaanval belandde in de as bij de dynamische Kes Wolswijk, die met een uitstekende steekbal Rinus Kathmann in de diepte wegstuurde. De razendsnelle Rinus Kathmann nam de bal, aan de linkerkant van het zestienmetergebied, perfect in de loop aan en knalde de bal vervolgens laag, kiezelhard en diagonaal in de rechterhoek van het doel: 1-0! Daar was de voorsprong. Sportclub Bemmel JO17-1 had duidelijk de controle en leek af te gaan stevenen op een 1-0 voorsprong bij rust. Maar, dit verliep totaal anders. Binnen een tweetal minuten gaf de Bemmelse ploeg de 1-0 voorsprong weg: 1-2. Tweemaal werd weinig overtuigend ingegrepen in de defensie, waardoor AWC JO17-1 deze sporadische kansen voor het doel van keeper Joep Hofstede kon uitspelen. Ontzettend zuur. Onterecht, maar volledig aan onszelf te wijten. Zo ging Sportclub Bemmel JO17-1 niet met een 1-0 voorsprong de rust in, maar met een 1-2 achterstand. 

 

De tweede helft startte en Sportclub Bemmel JO17-1 moest op zoek naar de gelijkmaker. Het voetbal was echter niet van zo'n goed niveau als in de eerste helft. AWC JO17-1 bleef op de counter loeren en het was tweemaal aan keeper Joep Hofstede te danken dat AWC JO17-1 niet op een 1-3 voorsprong kwam. Aan de andere kant was Sportclub Bemmel JO17-1 gevaarlijk met een vrije trap van specialist Joris Burgers, maar hij zag zijn poging over het doel zeilen. Rinus Kathmann nam het doel onder vuur, maar ook hij zag zijn schot over het vijandelijke doel belanden. Ondanks dat het spel van Sportclub Bemmel JO17-1 aan de bal minder was, kreeg het kansen op de 2-2. Stef Wolters werd binnen het Wijchense strafschopgebied onderuit gebeukt door de keeper van AWC JO17-1, maar kreeg geen penalty. Diverse schoten waren niet zuiver genoeg om een doelpunt te forceren. De 2-2 viel echter niet en uit een corner, waar wederom niet scherp verdedigd werd, viel de 1-3 voor AWC JO17-1. Wedstrijd beslist? Nee, want Sportclub Bemmel JO17-1 rechtte de rug. Vanuit een voorzet vanaf de zijkant maakte Sander Borgers, na goed verlengen van Stef Wolters, als een echte spits de 2-3 door de bal bij de tweede paal binnen te tikken. Met nog 5 minuten op de klok zette Sportclub Bemmel JO17-1 een nog groter slotoffensief in met veel mensen voor de bal. Dit resulteerde in de absolute slotseconde tot dé kans op 3-3. Een inzet werd door de keeper gekeerd, maar de bal belandde recht in de voeten van de gevaarlijke Sander Borgers. Sander Borgers aarzelde niet en nam het doel van dichtbij onder vuur.... in de handen van de keeper. Geen 3-3! Vlak na deze grote kans op 3-3 floot de KNVB-scheidsrechter af. Geen overwinning voor de Bemmelse ploeg. Dat had anders moeten lopen, maar het is wel zo gebeurd. Uiterst jammer.

 

Doelpuntenmakers: Rinus Kathmann en Sander Borgers. 

 

Assist: Kes Wolswijk en Stef Wolters.

 

Gele kaarten: -. 

 

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen! 

 

Op naar de volgende (competitie)wedstrijd: DTS '35 Ede JO17-1 (uit). 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs