Knokkend Sportclub Bemmel JO17-1 speelt knap gelijk tegen de O16 van betaald voetbalorganisatie de Graafschap: 1-1

Toegevoegd op 22 april 2019 om 17:47 door Swen Rovroy
Whatsapp Facebook Twitter
Knokkend Sportclub Bemmel JO17-1 speelt knap gelijk tegen de O16 van betaald voetbalorganisatie de Graafschap: 1-1

Sportclub Bemmel JO17-1, dat aantrad zonder Rinus Kathmann, Thomas Sluiter, Armin Jacobs en Seth Heezen, maar met Jasper Das, Tim Das (JO19-1) en de van een blessure teruggekomen Milan Minkhorst, heeft zich vorige week woensdag sterk verweerd tegen de onder de 16 van betaald voetbalorganisatie de Graafschap uit Doetinchem. Over het algemeen was Sportclub Bemmel JO17-1 veelal actief in de verdedigende stelling, maar doordat de ruimtes op eigen helft prima compact werden gehouden en keeper Joep Hofstede uitstekend stond te keepen, bereikten de Bemmelse manschappen een 0-0 stand met rust. Na rust zette Jasper Das de Bemmelse bezoekers zelfs op een 0-1 door een vrije trap van Joris Burgers met zijn hoofd te promoveren tot een treffer. Sportclub Bemmel JO17-1 moest veel meters maken om de spelers van de Graafschap O16 tegen te houden. Dit deed het collectief uitstekend. De ploeg uit Bemmel leek zelfs af te stevenen op een 0-1 overwinning, maar een kwartier voor tijd benutte de aanvaller van de Graafschap O16 een penalty. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 1-1. De spelers van Sportclub Bemmel JO17-1 hebben hard gewerkt en kunnen dus ook resultaat behalen zonder dat het Bemmelse team het hoogste percentage aan balbezit heeft in een wedstrijd. Leerzaam. 

 

Gedurende de eerste helft speelde de Graafschap O16 voornamelijk op de Bemmelse helft. De ploeg uit Doetinchem had een groot aantal aan technische en snelle spelers in hun midden. De spelers van Sportclub Bemmel JO17-1 zette daar tegenover veel strijd, inzet en agressiviteit. Dit gegeven leverde een aantal fraaie en faire duels op. De Graafschap O16 was op aanvallend gebied de bovenliggende partij, maar de Superboeren konden de Bemmelse muur niet slechten. Daarnaast stond keeper Joep Hofstede geweldig werk te verrichten. Aan de bal was Sportclub Bemmel JO17-1, voornamelijk in de omschakeling, slordig en niet balvast genoeg om tot echt grote kansen te komen. Dit spelbeeld leverde een situatie op van tegenhouden: ruimtes klein houden en onderlinge duels winnen. We konden wel spreken van overleven. Deze overlevingsmodus werd door Sportclub Bemmel JO17-1 knap in stand gehouden gedurende de eerste helft, met als resultaat een 0-0 met rust. 

 

Ook in de tweede helft was de Graafschap O16 sterker, maar de Doetinchemse afronding was onvoldoende. Sportclub Bemmel JO17-1 zat nog steeds in de wedstrijd en bleef strijden voor elke meter. Het was loeren geblazen op dat ene moment voor het doel van de Superboeren. En, dat moment kwam. Sportclub Bemmel JO17-1 verdiende een vrije trap aan de linkerkant van de Doetinchemse helft en specialist Joris Burgers draaide de bal in richting de tweede paal. Onderweg werd de voorzet van richting veranderd en vervolgens belandde deze bij de ingelopen Jasper Das, die hierdoor in zijn kwaliteit kwam: 0-1. Een fraaie kopbal leidde tot de voorsprong voor de Bemmelse uitploeg. Sportclub Bemmel JO17-1 zette vervolgens alle zeilen bij om deze 0-1 over de streep te trekken en dit leek ook zeker een realistisch doel. Maar, uiteindelijk lukte het niet. Een kwartier voor tijd werd een middenvelder van de Graafschap O16 in de Bemmelse zestien onderuit geknikkerd. Strafschop, raak: 1-1. Met collectief verdedigend werk werd dit gelijkspel richting de eindstreep getrokken. We zijn weinig aan de bal geweest, maar de spelers hebben geknokt en een 1-1 uit het vuur gesleept. Goed gewerkt. 

 

Doelpuntenmaker: Jasper Das.

 

Assist: Joris Burgers.

 

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen!

 

Ernst Wolswijk, bedankt voor het maken van de foto's!

 

Jasper Das en Tim Das (JO19-1), bedankt voor het meedoen!

 

Op naar het volgende evenement: een meerdaags internationaal voetbaltoernooi, genaamd de Sirene Cup 2019 in de Belgische kuststad Oostende. 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs