Sterk Sportclub Bemmel JO17-1 pakt derde competitieplek en sluit seizoen af met monsterzege op Arnhems VDZ JO17-1: 6-1

Toegevoegd op 26 mei 2019 om 20:04 door Swen Rovroy
Whatsapp Facebook Twitter
Sterk Sportclub Bemmel JO17-1 pakt derde competitieplek en sluit seizoen af met monsterzege op Arnhems VDZ JO17-1: 6-1

Sportclub Bemmel JO17-1, dat gisteren aantrad zonder Stef Wolters (kampioensfeest met de JO11-1) en Thomas Sluiter (ernstig geblesseerd), heeft het seizoen 2018/2019 tot een uitstekend einde gebracht. Op het eigen sportpark in Ressen walsten de Bemmelse manschappen met een klinkende 6-1 zege over VDZ JO17-1 heen. De grote man aan Bemmelse kant was dribbelaar Kes Wolswijk, die goed was voor maar liefst vier (!) van de zes treffers. De overige doelpunten kwamen op naam van Joris Burgers (penalty) en tweedejaars O15-speler Mart Buurman. De assistgevers waren Rinus Kathmann (tweemaal), Gijs de Haar (tweemaal) en Stijn Brouwer. Met deze mooie overwinning eindigt Sportclub Bemmel JO17-1 op een fraaie derde plek in de sterke hoofdklassecompetitie en dat is een puike prestatie. Het is zuur dat er geen nacompetitie is gehaald, want dat had de Bemmelse ploeg zeker verdiend. Helaas is de kans om te strijden om promotie niet gepakt. Desalniettemin kan Sportclub Bemmel JO17-1 terugkijken op een goed seizoen.

 

Sportclub Bemmel JO17-1 nam vanaf de eerste seconde het initiatief stevig beet. VDZ JO17-1 organiseerde zich massaal op eigen helft en loerde op de omschakeling. Al binnen het eerste kwartier creëerde de Bemmelse thuisploeg meer dan een handvol grote kansen op de 1-0. Kes Wolswijk, Mart Buurman, Guus Helsen en Rinus Kathmann werden allemaal gevaarlijk in het Arnhemse zestienmetergebied, maar zagen hun pogingen óf gekeerd worden door de doelman, óf naast belanden. Er was een penalty nodig om de openingstreffer te forceren. De verdediger van VDZ JO17-1 maakte opzichtelijk hands in zijn eigen strafschopgebied en daardoor wees de KNVB-scheidsrechter resoluut naar de stip. Specialist Joris Burgers ging achter de bal staan en bleef ijzig koel door de keeper de verkeerde hoek in te sturen: 1-0! Dat was competitiedoelpunt nummer 10 voor Joris Burgers. Sportclub Bemmel JO17-1 was duidelijk heer en meester op het veld. VDZ JO17-1 werd sporadisch gevaarlijk door middel van een uitbraak, maar keeper Joep Hofstede stond uitstekend te keepen en greep fantastisch in op het gevaarlijkste moment van de Arnhemmers: een één-tegen-één-situatie. Het was echter Sportclub Bemmel JO17-1 dat het publiek op veel momenten vermaakte met prima positie- en aanvalsspel. Na de 1-0 viel ook de 2-0. Een fraai opgezette aanval van achteruit, waarbij Joris Burgers met een wisselpass de opgekomen Seth Heezen aan de contrakant bereikte, leidde tot een voorzet van diezelfde Seth Heezen op de bij de tweede paal vrij gesprinte Rinus Kathmann. Rinus Kathmann bedacht zich niet en schoot, maar hij trof de paal. Vervolgens belandde de bal in de rebound via de paal bij Kes Wolswijk, die van dichtbij simpel kon binnenschieten: 2-0! Dat was een topdoelpunt. Sportclub Bemmel JO17-1 kreeg meerdere kansen op meerdere treffers, maar de dodelijkheid in de afronding ontbrak om VDZ JO17-1 de rust in te sturen met een grotere achterstand. Het was in ieder geval duidelijk dat Sportclub Bemmel JO17-1 op en top gemotiveerd was om die derde plek op de competitieranglijst te pakken. Ondanks dat het tempo aan de bal nóg hoger mocht zijn en we de kansen beter moesten benutten, konden we spreken van een voetbaltechnisch sterke eerste helft tegen een lastige tegenstander met een aantal goede voetballers in hun midden.

 

Na een kwartier pauze te hebben gehad, floot de prima scheidsrechter voor het begin van het tweede bedrijf. Het spelbeeld bleef onveranderd: Sportclub Bemmel JO17-1 domineerde aan de bal en VDZ JO17-1 loerde op de counter. Het wachten was op meer doelpunten en die zouden ook vallen in de tweede helft. De snelle Rinus Kathmann ontsnapte door het centrum van het veld en hield het overzicht door de bal in de loop richting de aan de linkerkant vrijgelopen Kes Wolswijk te spelen. Kes Wolswijk maakte een kapbeweging naar binnen en schoot vanaf een meter of 20 geweldig hoog raak in de linkerhoek van het doel: 3-0! Wat een fraaie treffer was dit. Sportclub Bemmel JO17-1 liet het niet bij de 3-0 zitten. Op dezelfde wijze als bij de 3-0, versnelde ditmaal Stijn Brouwer, nadat Joris Burgers een lange bal naar voren had verwerkt, door het centrum van het veld om vervolgens diezelfde Kes Wolswijk in de ruimte diep te sturen. Kes Wolswijk kwam in zijn kracht en omspeelde eerst zijn eerste tegenstander om vervolgens ook nog eens de keeper te passeren met een briljante sleepbeweging. Het slot van de actie betrof het voor open doel binnenschieten van de bal: 4-0! Wat een solo. Tussendoor maakte VDZ JO17-1 effectief gebruik van een fout aan Bemmelse kant (4-1) en moest keeper Joep Hofstede een schot van dichtbij uit de hoek pareren. Kes Wolswijk stond op dit moment op een drietal doelpunten, maar vond dat nog niet genoeg. Op aangeven van de goed ingevallen Gijs de Haar mocht hij ook aantekenen voor doelpunt nummer 4: 5-1. Dat was een niet te missen kans. Sportclub Bemmel JO17-1 creëerde kans op kans en Rinus Kathmann vond met een geweldig afstandsschot de lat. Ook Kes Wolswijk trof het aluminium en diverse Bemmelse spelers vonden de Arnhemse keeper op hun pad. De aanvallende intenties van de ploeg uit Bemmel waren duidelijk en het slotakkoord was voor de ontketende Mart Buurman. Mart Buurman, die vlak voor dit moment een grote kans onbenut liet, kreeg de bal perfect aangespeeld van Gijs de Haar en kon binnen het zestienmetergebied in de rechterhoek binnen pegelen: 6-1! Daar was dan eindelijk zijn welverdiende treffer. Sportclub Bemmel JO17-1 had de dubbele cijfers kunnen halen, maar de Arnhemse ploeg, die halverwege de tweede helft met tien man verder moest, mocht van geluk spreken dat het bij 6-1 bleef en daarmee sluit Sportclub Bemmel JO17-1 het seizoen op ijzersterke wijze af.

 

Deze wedstrijd betrof helaas de laatste wedstrijd voor Diede Wijnandts, die heeft besloten om te stoppen met voetballen. Diede, bedankt voor je inzet en bedankt voor alle mooie momenten van de afgelopen twee seizoenen. Het gaat je goed!

 

Deze week kreeg Sportclub Bemmel JO17-1 te maken met heftig nieuws: Thomas Sluiter moet per direct stoppen met voetballen in verband met een ernstige knieblessure. Ontzettend zuur en hard voor Thomas Sluiter en voor Sportclub Bemmel JO17-1. Thomas, je bent een uitstekende harde werker, bedankt voor alle energie die je in jezelf en het team hebt gestoken. Veel beterschap en hopelijk zien we je op lange termijn terug op het veld!

 

Na afloop van de wedstrijd werden Michel Kathmann, Patrick Hofstede en Robbert Wijnandts kort in het zonnetje gezet voor hun betrokkenheid bij het team. Zonder initiatief en vrijwillige hulp is een seizoen veel minder waard en daarbij hebben deze mannen een duidelijke steen bijgedragen. Super, bedankt!

 

Doelpuntenmakers: Kes Wolswijk (4), Joris Burgers en Mart Buurman.

 

Assists: Rinus Kathmann (2), Gijs de Haar (2) en Stijn Brouwer.

 

Gele kaarten: -.

 

Patrick Hofstede, bedankt voor het vlaggen!

 

Dit was de laatste (competitie)wedstrijd van het seizoen.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs