Sterk Sportclub Bemmel JO17-1 behaalt topprestatie: winst internationaal voetbaltoernooi Sirene Cup 2019 in Belgische kustplaats Oostende!

Toegevoegd op 22 april 2019 om 23:26 door Swen Rovroy
Whatsapp Facebook Twitter
Sterk Sportclub Bemmel JO17-1 behaalt topprestatie: winst internationaal voetbaltoernooi Sirene Cup 2019 in Belgische kustplaats Oostende!

Sportclub Bemmel JO17-1, dat van vrijdag tot en met zondag met de voltallige selectie van 16 spelers een weekend in Oostende doorbracht, heeft een top teamweekend beleefd. Naast het ondernemen van leuke activiteiten zoals bowlen, chillen op het strand met muziek en eten bij de Mac, legden de Bemmelse spelers beslag op de felbegeerde titel van de Sirene Cup 2019, een groot internationaal en meerdaags voetbaltoernooi dat georganiseerd wordt door Euro-Sportring. Deze unieke topprestatie, dat mede dankzij de support van de massaal meegereisde ouders en familieleden kon worden bereikt, staat in het teken van het Bemmelse collectief. Elke speler heeft een waardenvol aandeel gehad in het bereiken van de eerste plek. Dat de Sirene Cup 2019 een sfeervol, geliefd en alom bekend internationaal toernooi is, blijkt wel uit het feit dat meer dan 100 teams uit verschillende landen als Nederland, België, Frankrijk, Denemarken en Duitsland, uitkomend in verschillende leeftijdscategorieën, deelnemen. Sportclub Bemmel JO17-1 kroont zich tot dé winnaar (uit 18 teams) van de leeftijdscategorie O17 en mocht de fraaie trofee mee huiswaarts nemen. Fantastisch!

 

De weg naar de finale

 

Zaterdag

 

Sportclub Bemmel JO17-1 werd in een poule van vijf teams ingedeeld met een tweetal Nederlandse teams, SDOL O17 uit Luttenberg en SV Wippolder O17 uit Delft, het Franse Paris Alesia O17 en SV Saar 05 Saarbrücken O17 uit Duitsland. Een plek in de top 2 zou leiden tot het doorstromen naar de finalerondes op zondag. Het doel voorafgaande de start van de poulefase was duidelijk voor de Bemmelse ploeg: een plek in de kwartfinale van het toernooi. De weersomstandigheden waren heerlijk, de toernooisfeer was top. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooi voetbaltoernooi in Oostende. Let’s go!

 

De eerste ploeg die het Bemmelse team trof op zaterdagochtend klokslag 10 uur, was SV Wippolder O17 uit Delft. De Delftse tegenstander had geen schijn van kans en Sportclub Bemmel JO17-1 overrompelde het fysieke team met maar liefst 7-0 binnen 25 minuten (tijdsduur van elke toernooiwedstrijd). De sterke spits Sander Borgers maakte een fraaie hattrick en de pas 14-jarige Mart Buurman deelde de overige vier treffers met Guus Helsen (allebei twee treffers). De laatstgenoemde trok de aandacht door een bal vanaf grote afstand in de linker kruising te jagen: een wereldtreffer van formaat. De assists kwamen van Sander Borgers, Thomas Sluiter, Seth Heezen, Milan Minkhorst, Joris Burgers en Stef Wolters. De doelpunten waren het resultaat van fraai uitgespeelde aanvallen. Met deze klinkende overwinning begon Sportclub Bemmel JO17-1 overtuigend aan de Sirene Cup 2019, maar de ploeg ervoer weinig weerstand. Op naar de volgende wedstrijd, met hopelijk meer tegenstand dan dat SV Wippolder O17 kon bieden.

 

SV Saar 05 Saarbrücken O17 uit Duitsland was om 11:00 uur de tweede opponent van Sportclub Bemmel JO17-1. In deze tegenstander vond Sportclub Bemmel JO17-1 beduidend meer weer- en tegenstand. Al snel maakten de Bemmelse spelers kennis met de toernooitactiek van de buitenlandse teams: het zo veel mogelijk spelen van de lange bal achter de verdediging van de vijand. De wedstrijd was op het gebied van de krachtsverhoudingen in evenwicht en was tevens voetbaltechnisch gezien weinig hoogstaand, totdat de pijlsnelle Rinus Kathmann de bal in de voeten kreeg gespeeld. Rinus Kathmann profiteerde van een Duitse fout, sprintte richting het Duitse doel en oog in oog met de doelman bleef hij uiterst koelbloedig en schoot hij de bal laag en hard in de hoek: 1-0! Dat was een mooie treffer, maar was dit ook genoeg voor de overwinning die leidt tot een flinke stap richting de finalerondes? Nee, want enkele minuten voor het eindsignaal wurmde de aanvaller van SV Saar 05 Saarbrücken O17 zich een baan vrij langs een drietal Bemmelse spelers en vervolgens passeerde hij topkeeper Joep Hofstede binnen het zestienmetergebied met een diagonale en lage knal. Zuur. Eindstand: 1-1.

 

De laatste poulewedstrijd van de zaterdag werd om 16:30 uur afgewerkt: Sportclub Bemmel JO17-1 nam het op tegen het Franse Paris Alesia O17. Na de wedstrijd tegen SV Saar 05 Saarbrücken O17 keerde het Bemmelse elftal terug naar hun luxe appartementen aan de kust bij Middelkerke, alvorens na een paar uur weer werd teruggekeerd naar waar het toernooi zich afspeelde. Namelijk, het grootste sportcomplex van België, die van K.V. Oostende. De wedstrijd tegen de Fransen verliep uiterst moeizaam. Op een hobbelig grasveld vol kuilen, wat symbolisch was voor de staat van de velden waarop werd gespeeld, was technisch voetbal zeer lastig. Dit in combinatie met het fysieke spel van de getroffen tegenstanders, leidde tot een echte Engelse wedstrijd. Daarin kende Sportclub Bemmel JO17-1 geluk, want Paris Alesia O17 trof de paal. Sportclub Bemmel JO17-1 toonde een grote inzet en sterke mentaliteit, maar het bleef bij een bloedeloze 0-0 in de derde wedstrijd van de poulefase. Met een vijftal punten uit drie wedstrijden stond het Bemmelse team op een tweede plek. Na de wedstrijd tegen Paris Alesia O17 werd de balans opgemaakt: er móést zondagochtend gewonnen worden van koploper SDOL O17, ervan uitgaande dat Paris Alesia O17 zou gaan winnen van het zwakke SV Wippolder O17. Er was dus volop perspectief voor het bereiken van de kwartfinale, maar Sportclub Bemmel JO17-1 moest meer gevarieerd spelen en de omstandigheden waren zodanig dat er niet altijd gekozen moest worden voor combinatievoetbal van achteruit.

 

Zondag

 

Om 10:30 uur in de ochtend vond de cruciale wedstrijd plaats tussen SDOL O17 en de Bemmelse manschappen. De inzet? Een plek in de kwartfinale van de Sirene Cup 2019. Sportclub Bemmel JO17-1 was vanaf de eerste seconde veruit de sterkste partij. SDOL O17 had aan een gelijke stand genoeg en hanteerde daarom een verdedigende 1:5:3:2 teamorganisatie, waarbij ze op eigen helft inzakte. Sportclub Bemmel JO17-1 had geen problemen om door deze Luttenbergse muur heen te voetballen en diverse kansen werden gecreëerd, maar niet benut. De tijd tikte verder weg en ondertussen was Paris Alesia O17 op het andere veld op voorsprong gekomen tegen SV Wippolder O17, wat betekende dat Sportclub Bemmel JO17-1 op de onfortuinlijke derde plek zal eindigen. Maar, toen stond de talentvolle Mart Buurman op aan Bemmelse kant. Mart Buurman ontving de bal van de sterke Stef Wolters en dreigde rond het Luttenbergse zestienmetergebied. Mart Buurman vond ruimte voor het schot en knalde de bal door de benen van een verdediger, laag in de linkerhoek van het doel achter de keeper: 1-0! Wat een belangrijke treffer was dat, zeg. Sportclub Bemmel JO17-1 kreeg kansen op de 2-0, maar deze werd niet gemaakt. Aan de andere kant kwam doelman Joep Hofstede nooit meer in de problemen. De winst was een feit na het laatste signaal van de KBVB-scheidsrechter en de plek in de kwartfinale werd als poulewinnaar gehaald met 8 punten uit 4 wedstrijden. Verdiend, klasse gedaan! De ongeslagen reeks duurt voort.

 

Het toernooischema linkte Sportclub Bemmel JO17-1 in de kwartfinale aan het andere team van SV Saar 05 Saarbrücken O17, dat tweede werd in hun poule. De wedstrijd werd om 13:00 uur ingeluid door de scheidsrechter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Het werd een uiterst spannende wedstrijd en de Duitsers speelden fysiek spel. De kansen over en weer waren uiterst spaarzaam en op een enkele hand te tellen. Sportclub Bemmel JO17-1 kreeg de grootste kans op de overwinning, maar de goed spelende Bjørn Spanbroek zag zijn inzet, van dicht bij het doel, over de lat zeilen na een scherpe corner van Joris Burgers. Bijna, geen geluk! De wedstrijd duurde voort en er werd een aantal interessante duels uitgevochten, maar tot doelpunten kwamen beide teams niet. Het gevolg hiervan was dat na 25 minuten te hebben gespeeld, penalty’s moesten gaan beslissen wie door mocht stromen naar de halve finale van het toernooi. Vorig seizoen strandde Sportclub Bemmel JO17-1 in de kwartfinale na penalty’s tegen de Denen van IF Brøndby O17, maar nu gebeurde het tegenovergestelde! Joep Hofstede vervulde een heldenrol door de eerste twee strafschoppen van de Duitsers op overtuigende wijze te keren. Voor Sportclub Bemmel JO17-1 bleven Stef Wolters en Armin Jacobs fantastisch koel: 2-0. Joris Burgers zorgde op onhoudbare wijze voor de 3-0, waarna SV Saar 05 Saarbrücken O17 de laatste penalty op de lat zag uiteenspatten. De ontlading was groot aan Bemmelse kant en de spelers vierden de plek in de halve finale al springend met elkaar. Hoppa, op naar de laatste 4!

 

Sportclub Bemmel JO17-1 groeide in het toernooi en in de halve finale was het Franse GJ JA Bréal Foot O17 de tegenstander. De inzet van deze wedstrijd was een felbegeerde plek in de finale. Op één van de betere velden domineerde Sportclub Bemmel JO17-1 het spel vanaf de eerste seconde met uitstekend voetbal. Dribbelaar Kes Wolswijk was ontketend en het Bemmelse team kreeg al snel kansen op de openingstreffer, maar schoten van onder meer Mart Buurman en Kes Wolswijk gingen naast. Even later was daar hét moment van de halve finale. Specialist Joris Burgers legde een vrije trap panklaar bij de tweede paal, waar Seth Heezen uiterst attent op reageerde door de bal met een fraaie knikbeweging, met zijn hoofd tegen de touwen te dirigeren: 1-0! De vreugde was groot en Sportclub Bemmel JO17-1 ging triomfantelijk aan de leiding. Aan de andere kant gaven de Bemmelse spelers de Fransen geen enkele kans door als collectief sterk te verdedigen en duels te winnen. Wat een teamspirit. Het krachtsverschil werd uiteindelijk ook duidelijk in de score, want Sportclub Bemmel JO17-1 besliste de wedstrijd op 2-0. Seth Heezen zag zijn verre ingooi, wat een wapen van hem is, in het Franse strafschopgebied belanden en vervolgens schoot de verdediger van GJ JA Bréal Foot O17 de bal onder Bemmelse druk in eigen doel: 2-0! Sportclub Bemmel JO17-1 kende geen genade en deze tweede treffer gooide de wedstrijd in het slot. De finaleplek was een feit, de euforie was groot. Om 17:00 uur zouden we strijden om de titel van het prestigieuze toernooi de Sirene Cup 2019. En, een groot voordeel voor Sportclub Bemmel JO17-1 was dat deze wedstrijd op kunstgras werd gespeeld. Dat was voor ons voor het eerst. Kom op, boys!

 

“Finales speel je om te winnen”. Om 17:00 uur betraden de Bemmelse spelers samen met de spelers van het Deense Brønderslev IF O17 het veld. Dit gebeurde onder leiding van de KBVB-scheidsrechter en zijn assistent-scheidsrechters, in twee rijen, waarbij de aanvoerders van beide teams een reusachtige vlag met zich meedroegen van het eigen land. Een gave opkomst. Als in een echte Champions Leaguewedstrijd positioneerden Sportclub Bemmel JO17-1 en Brønderslev IF O17 zich horizontaal ten hoogte van de middenstip. Vervolgens werden de nationale volksliederen afgespeeld. Wat een moment, kippenvel! Daar stonden ze, de Bemmelse boys. Klaar voor de finale waar ze voor geknokt hebben als team. En daar was ook het startsignaal van de scheidsrechter: ready to take off. Sportclub Bemmel JO17-1 begon uitstekend met opbouwen van achteruit, maar niet naïef, want waar mogelijk werden de hoog gepositioneerde vleugelverdedigers aan de zijkant in stelling gebracht met een crosspass, om zodoende onder de Deense druk uit te voetballen. Brønderslev IF O17 was een fysiek team met een razendsnelle rechtsbuiten, maar hij zat in de broekzak van Seth Heezen. Sportclub Bemmel JO17-1 speelde sterk, gemotiveerd en als echte winnaars. Rinus Kathmann werd in de diepte weggestuurd en oog in oog met de Deense doelman schoot hij knap diagonaal raak: 1-0! Nee, onterecht afgekeurd voor buitenspel. Sportclub Bemmel JO17-1 ging door en drong aan op de helft van Brønderslev IF O17. Even later weer de snelle Rinus Kathmann die werd weggestuurd, geef hem geen ruimte in de diepte, maar in de één-tegen-één-situatie met de keeper schoot hij rakelings naast. Wat een kans op de 1-0! Geen treffer, wat betekende dat het nog altijd razend spannend was. En toen, vijf minuten voor tijd, Sportclub Bemmel JO17-1 wederom in de aanval. Thomas Sluiter verlengde een voorzet vanaf rechts, waardoor de bal in het zestienmetergebied belandde bij Seth Heezen, gepositioneerd tussen meerdere Denen, komt dat schot…. raak, 1-0! Ja, ja, ja! Seth Heezen kegelde de bal hard en laag binnen in de linkerhoek en bracht Sportclub Bemmel JO17-1 op een fenomenale voorsprong in de finale. De vreugde zowel op als naast het veld was geweldig groot. De tijd tikte weg en Brønderslev IF O17 ging nóg meer lange ballen spelen, maar Sportclub Bemmel JO17-1 won alle duels. Zo werden ook de hoge ballen overtuigend weggekopt door de Bemmelse defensie. Wat een winnaarsmentaliteit. Na 25 minuten te hebben gespeeld, was daar het verlossende eindsignaal: Sportclub Bemmel JO17-1 wint de Sirene Cup, editie 2019! Wat een topprestatie! De spelers vlogen elkaar in de armen en de blijdschap was groot, evenals de ontlading. Prachtig om te zien en dik en dik verdiend. Genieten.

 

Sportclub Bemmel JO17-1 pakt toernooizege Sirene Cup 2019 na winst op Deens Brønderslev IF O17!

 

Na de finale werden de Bemmelse spelers om 18:15 uur op het fraai aangeklede podium van Euro-Sportring gehuldigd als titelwinnaar. De medailles werden in ontvangst genomen en de mooie, grote beker werd de lucht in gehesen onder toeziend oog en onder luid applaus van het enthousiaste, trouwe en massaal meegereisde Bemmelse publiek. Bedankt voor jullie steun! Dat heeft enorm veel positieve invloed op de prestaties van het team. Wat een toernooi, wat een avontuur, want een team! Elk individu heeft zijn aandeel gehad in deze prestatie. Complimenten.

 

Wij willen als team alle betrokkenen enorm bedanken die hebben geholpen om dit top teamweekend te bewerkstelligen. Van de chauffeurs tot en met de sponsors, van de ouders tot en met de zussen, de opa’s en de oma’s: bedankt! Het was, zowel op als naast het toernooi, een geweldige ervaring. Erg gaaf om te zien hoe betrokken de mensen zijn die ons team supporten. Daar doe je het ook voor. Het was genieten.

 

Dit geeft ons de extra boost die nodig kan zijn in de strijd om de nacompetitie. Met nog een drietal competitiewedstrijden op het programma, hebben we de nacompetitie in eigen hand. Dit kunnen we realiseren door de tweede plek te halen en/of de derde periodetitel te winnen. Op naar de competitiekraker en de cruciale wedstrijd op zaterdag 11 mei tegen het Wijchense AWC JO17-1 (thuis). Let’s go, Sportclub Bemmel JO17-1!

 

Nogmaals, iedereen: bedankt!

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs